Naast een textieldrukkerij hebben wij ook een zeefdrukkerij in Groningen & Friesland! Een zeefdruk wordt voornamelijk gebruikt wanneer er grote aantallen bedrukt moeten worden. Het is namelijk gemakkelijk om vele sweaters, t-shirts en andere soorten textiel binnen een korte tijd te bedrukken in onze Groninger zeefdrukkerij. Vele honderden exemplaren zijn vaak al binnen een dag verzendklaar, terwijl dat bij een foliedruk meerdere werkdagen duurt.

  • Neem contact met ons op via info@101promotions.nl of bel 06 432 01 397 voor advies en een offerte op maat!

Zeefraam zeefdrukkerij Groningen Friesland

Hoe wordt textiel bedrukt in de zeefdrukkerij in Groningen?

In stap 1 wordt het zogenaamde zeefraam opgemaakt. Zeefdrukken worden gezet met zeeframen die gemaakt zijn van een soort gaas. Over dit gaas wordt een speciaal laagje verf aangebracht waarin je gemakkelijk een vorm kunt aanbrengen. Door een uitsparing in het laagje te maken komt de vorm van het te bedrukken ontwerp tevoorschijn.

Tijd voor stap 2: het zeefraam aanbrengen en verven! Het zeefraam wordt vervolgens over het kledingstuk geplaatst, waarna er met een grote kwast overheen wordt geverfd. De verf wordt door de uitsparing gedrukt, komt bovenop de kleding en daarmee is de zeefdruk gezet! Het bedrukte textiel moet nu alleen nog even drogen, zodat het ontwerp er goed intrekt.

Voordelen van een zeefdruk ten opzichte van een transferdruk

Door middel van deze zeefdruk-techniek is het mogelijk om meerdere kleuren over elkaar heen te bedrukken. Het aantal gewenste kleuren kan oplopen tot wel 7 verschillende kleuren. Zo kun je de mooiste en meest complexe designs op kleding bedrukken. Een ander voordeel van de zeefdruk is dat het principe ‘hoe meer je koopt, hoe goedkoper het wordt’ opgaat.

Textieldrukkerij Noord werkt met gespecialiseerde zeefdrukkers zodat elk shirt in perfecte kwaliteit wordt geleverd.