Kleding bedrukken GroningenKleding bedrukken met een folie- of transferdruk

De meest gangbare vorm om kleding en textiel te bedrukken is de foliedruk. Voor voorbeelden van deze textielbedrukking kunt u een kijkje nemen in ons portfolio.

Als textieldrukkerij in Groningen, Friesland & Drenthe hebben we de afgelopen 10 jaar vele soorten foliedrukken gemaakt. Van iets simpels zoals een tekst tot grote, complexe logo’s in meerdere kleuren. Uiteraard levert onze textieldrukkerij naast Friesland en Groningen ook bedrukte kleding aan de rest van Nederland!

Informatie over onze transfer- en foliedrukken voor textiel

Bij een (transfer)foliedruk snijden wij uw ontwerp eerst uit op vinyl. Dit wordt zorgvuldig uitgepeld waardoor er een soort sticker ontstaat. Deze stickers worden vervolgens bedrukt door middel van een hittepers, zodat de lijm van de transferfolie in het textiel trekt.

Met deze druktechniek trekt de bedrukking in het textiel, waardoor deze goed vastzit wanneer de folie weer afkoelt. Deze techniek voorkomt ongevraagde lijntjes of lijmrestjes. Wel is het zo dat de kleding over het algemeen niet heter gewassen kan worden dan 40 graden.

Informatie over onze full color transfers

Er zijn verschillende manieren om full color transfers te maken. Bij Textieldrukkerij noord beschikken we over maar liefst drie van deze technieken.

Eco solvent transfers: perfect voor lage aantallen of zelfs stuks. Met onze zeer moderne Roland Eco solvent printer maken we prachtige transfers.

Plastisol transfers: perfect voor hogere aantallen en door met verf te werken kun je exacte PMS kleuren (kleurecht) textiel drukken.

En de nieuwste techniek:

Print transfers: een uniek systeem waarbij je print op transfermateriaal. Hiermee kun je zeer snel een groot aantal kleuren printen of complexe lage aantallen prints.